Kraamkliniek Malawi winnaar Gouden Gans Verkiezing

Kraamkliniek Malawi winnaar Gouden Gans Verkiezing

kind ziekenhuis (37)


HILVERSUM, 16 februari 2017 ‘We kunnen honderden moeders en hun baby’s de goede start meegeven die ze verdienen’, aldus de overgelukkige Hans Baltussen van Passion for People. Deze stichting uit Boxmeer wint €10.000 in de landelijke Gouden Gans Verkiezing van Wilde Ganzen. In deze verkiezing staan projecten tegen armoede centraal en de kraamkliniek in Malawi kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek.

Het prijzengeld besteedt de Boxmeerse stichting aan de inrichting van de kraamkliniek van het Trinity Hospital in Muona, Malawi. ‘De moeder- kindersterfte is hoog in Malawi. Veel moeders en baby’s overlijden door gebrek aan goede apparatuur en slechte hygiëne.’ Hans Baltussen, IC-verpleegkundige in het Radboudumc en docent Verpleegkunde aan het ROC in Nijmegen, werd geraakt door de barre omstandigheden toen hij de kliniek in het zuiden van Malawi voor het eerst bezocht. Daarom maakte Baltussen met zijn stichting Passion for people een plan om 4 verloskamers te bouwen.

Wilde Ganzen helpt bouw realiseren

De bouw van de kliniek is in volle gang. Wilde Ganzen steunt Stichting Passion for People financieel, met expertise en haar netwerk. Ook organiseert Wilde Ganzen de Gouden Gans Verkiezing om projecten die armoede bestrijden, van Particuliere Initiatieven waarmee zij samenwerkt, in het zonnetje te zetten. Passion for People doet mee en riep haar achterban op te stemmen om naast de bouw ook de inrichting van de kliniek te bewerkstelligen. Met het winnen van de €10.000 is die droom uitgekomen.

     Deze verkiezing  is powered by Vote Company,
     Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

     Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details