De verkiezing

Wilde Ganzen organiseert de verkiezing van de Gouden Gans 2016. En we nodigen jou van harte uit mee te doen door te stemmen op jouw favoriete project! Wij zijn trots op de resultaten die we samen met onze partners en vele anderen bereiken om armoede te bestrijden. En die waardering willen we graag met jou en andere mensen delen.

De winnaar van de verkiezing van de Gouden Gans 2016 wint €10.000 om te besteden aan de doelstelling van de stichting. Stem jij voor de bouw van een school in Azië? Of de opknapbeurt van een kliniek in Afrika? Of gaat jouw stem naar de aanleg van een waterleiding in Zuid Amerika? Een ding is zeker; al deze projecten zijn tot stand gekomen door bevlogen Nederlanders die samen met lokale partners de situatie van mensen ter plekke verbeteren. Zo’n initiatief waardeer je toch met jouw stem?


Hoe verloopt de publieksverkiezing?
Tot 1 november is de inschrijving voor stichtingen, de zogenaamde Particuliere Initiatieven, geopend om deel te nemen aan de verkiezing van de Gouden Gans. Zij schrijven zich in met een project waarmee ze hebben samengewerkt met Wilde Ganzen tussen 2013 en 2016.

Deze Particuliere Initiatieven roepen hun achterban op om te stemmen voor hun project. Dat kan van 7 november tot 31 december 2016. Ook jij kan nu direct stemmen op jouw favoriete project.

De top 10 van projecten met de meeste stemmen gaat door. Ook is er een juryafvaardiging van Particuliere Initiatieven die meedoen aan de verkiezing van de Gouden Gans. Zij geven elk afzonderlijk aan welke 5 projecten zij de beste vinden. Zij mogen daarbij niet stemmen op hun eigen project.

Uit deze twee juryrondes wordt een top 10 gefilterd. Wilde Ganzen heeft de mogelijkheid een wildcard in te zetten voor een project waarvan zij vinden dat het een plaats in de top 10 verdient. Deze top 10 wordt door de vakjury onder voorzitterschap van Pieter Broertjes beoordeeld. De vakjury nomineert 5 projecten voor de finale.

Op 12 januari 2017 worden de nominaties bekend gemaakt.  Vanaf dat moment kan iedereen zijn of haar  stem uitbrengen op één van de 5 finalisten via deze website. Eind februari wordt bekend gemaakt welk project de verkiezing van de Gouden Gans 2016 op haar naam mag schrijven.


Wat ontvangen de deelnemers?
De winnaar van de Gouden Gans 2016 wint €10.000, te besteden conform de doelstelling van de stichting.

De vijf finalisten krijgen nationale bekendheid door de mediacampagne die Wilde Ganzen rondom de verkiezing van de Gouden Gans optuigt begin 2017. Ook winnen zij een fotoshoot van hun project.

Alle stichtingen achter de ingezonden projecten ontvangen de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan workshops, maken kans op advies op maat van experts, krijgen media-aandacht en kunnen zich via deze verkiezing in Nederland profileren.

Alle stemmers in deze verkiezing maken kans op schitterende prijzen:

 1. Een e-bike ter waarde van maximaal €1500  bij fietsenwinkel.nl.
 2. 10 waardebonnen van duurzame cadeauwinkel Waar ter waarde van €25.
 3. 5 boeken van Floortje Dessing: 365 dagen onderweg.

Deze prijzen worden verloot onder de stemmers en eind februari 2017 wordt bekend gemaakt via deze website en Facebook wie de winnaars zijn.
 

Over Evelien Bosch
Evelien Bosch is het gezicht van de Gouden Gans Verkiezing 2016. Kijkers van de Project van de Week tv-spot herkennen haar als de presentatrice van die wekelijkse uitzending (alle zondagen rond 12.20 uur op NPO2). Naast presentatrice is Evelien programmamaakster. Ze werkte o.a. voor BNN en MTV. Voor de NCRV werkte ze o.a. voor het platform Mambapoint; voor kleinschalige projecten op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Evelien leent aan de Gouden Gans Verkiezing niet alleen haar gezicht, ook haar stem is te horen in alle radiospots.


Over Wilde Ganzen
Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. Door middel van een financiële bijdrage, kennis en expertise stimuleren wij projecten die voortkomen uit gezamenlijk initiatief van bevlogen Nederlanders en mensen die in armoede leven. De projecten zijn kleinschalig en leveren zichtbare resultaten op. Ook versterken we de kracht van mensen die in arme omstandigheden leven om in eigen land fondsen en middelen te mobiliseren. Voor een directe én een structurele verbetering van hun situatie en een kansrijke toekomst.

Meer informatie op www.wildeganzen.nl.

     Deze verkiezing  is powered by Vote Company,
     Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

     Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details