Vakjury

De 10 projecten die overblijven na de meeste publieksstemmen en stemmen van de PI jury worden inhoudelijk beoordeeld door een vakjury. Wilde Ganzen kan een zogenaamde wildcard weggeven; dus een project voordragen dat niet in de top-10 staat, maar bijvoorbeeld zo innovatief is dat we het toch willen voordragen aan de vakjury.

De vakjury kijkt hoe de projecten scoren op een aantal belangrijke criteria. Op basis daarvan kiest de vakjury de vijf projecten die doorgaan naar de volgende ronde. De vakjury kijkt onder andere naar; duurzaamheid, capaciteitsopbouw van de lokale partner en samenwerking met de lokale overheid.

De vakjury bestaat uit:

Pieter Broertjes
Pieter Broertjes is burgemeester van Hilversum. Hij studeerde sociale wetenschappen met als specialisaties ontwikkelingseconomie en arbeidssociologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na zijn studie trad Broertjes in dienst bij de Volkskrant als sociaal-economisch redacteur. Later werd hij hoofdredacteur, tot 2010. Naast diverse andere professionele lidmaatschappen is hij voorzitter van de redactieraad van 'One World', voorzitter Consumentenbond en voorzitter van IFFR (International Film Festival Rotterdam).


Marjolein Kamphuis
Vanaf het begin van de oprichting (1991) van De Johanna Donk  - Grote Stichting - oftewel DJDGS een charitatief vermogensfonds – is Marjolein Kamphuis de secretaris. De Stichting volgt de wens van haar oprichtster Johanna Donk-Grote om aandacht te hebben voor projecten waar ook ter wereld, waarbij kinderen centraal staan die door omstandigheden kwetsbaar zijn. DJDGS heeft een voorkeur voor kleinschalige projecten.


Sara Kinsbergen
Sara Kinsbergen is onderzoekster aan de Radboud Universiteit.  Ze is gefascineerd door het 'doen en laten' van kleinschalige, vrijwillige ontwikkelingsorganisatie en doet al vele jaren onderzoek naar deze alternatieve ontwikkelingsactor. Dit resulteerde onder andere in haar promotieonderzoek 'Behind the Pictures. Understanding Private Development Initiatives' (2014). Momenteel zet zij het onderzoek naar Particuliere Initiatieven voort.


Anoek Nuyens
Anoek Nuyens is theatermaker en journalist. Ze is verbonden aan Frascati Theater, waar in 2015 haar soloperformance Hulp in première ging die nog steeds toert door binnen- en buitenland. Als freelance correspondent is ze verbonden aan De Correspondent waar ze een serie schreef met Lynn Berger over staatsgeheimen en een nominatie voor de Vlaams-Nederlandse journalistenprijs De Loep ontving. Op dit moment werkt ze aan een nieuwe serie getiteld Het Einde van de Mens als de Maat der Dingenwww.anoeknuyens.com


Robert Wiggers
Robert Wiggers is adjunct directeur en Manager Programma's en Beleidsvoering bij Wilde Ganzen en eigenaar van Wiggers Funding Advice. Hij was eerder werkzaam bij NUFFIC, de Vrije Universiteit en de Rijksuniversiteit Leiden, en vervolgens bij ICCO. Robert is de initiatiefnemer van programma's als Action for Children, Reframing the Message, Change the Game Academy en mede-initiatiefnemer van Worlds Best News Nederland. Hij zit in het bestuur van de Vrienden van Oikos.

 

 

 

     Deze verkiezing  is powered by Vote Company,
     Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

     Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details