Versterker van capaciteit

Stichting Misa

Waarom gaan jullie de Gouden Gans winnen?

We werken samen met onze partners in Congo (fondantion Misa Congo). Het bijzondere aan dit project is dat het team in Congo bestaat uit vrijwilligers. Ondanks dat ze zelf  weinig hebben  zijn ze wel in staat gesteld om de situatie van vrouw en kinderen te verbeteren, daar waar zij zelf ook vandaan komen. Het team probeert  dit mooie werk te doen door arme gezinnen/vrouwen te helpen en te begeleiden tot hechting van familie, maar vooral in het creëren van werk zodat ze goed hun kinderen kunnen opvoeden en naar  school kunnen sturen. Het team heeft behoefte aan versterking van hun capaciteiten.
 
Wat is het grote verschil dat je hebt gemaakt met dit project?
Het team heeft geweldig werk verricht in het kader van bewust maken van activiteiten. Elk 2 maanden proberen ze activiteiten te doen in de wijk. Zo hebben we een stuk grond kunnen kopen. Er is nu een kleine driekamer woning gebouwd voor opslagruimte en gereedschap die bewoond wordt door een arme familie.
 
Hoe heb je mensen enthousiast gemaakt voor je project?
Door diverse sociale activiteiten zoals: voorlichtings bijeenkomsten, braderieën, conferentie, dagtocht, workshops, voetbaltoernooien en concerten. Door ook samen te werken met diverse landelijke organisaties in Nederland willen wij de mogelijkheden op diverse manieren onder de aandacht brengen van diverse doelgroepen.

Als ik de 10.000 euro win dan...
We kunnen door middel van het geld trainingen en workshops aanbieden aan onze partner. (capaciteiten vergroten, management, begroting maken, normen van international samenwerking) Daarnaast  heeft ons team laten weten dat ze nood hebben aan vervoersmiddelen om hun werk snel en goed te kunnen uitvoeren, op deze manier kan ze tijd van reizen sparen, en beter presteren.

WildeGanzen_Logo_2015_RGB
Volg ons op:
facebook-f-256
twitter-256-groter