Elk kind naar school Jukwa Mfuom

Stichting Rhiza - www.rhiza.nl

Waarom gaan jullie de Gouden Gans winnen?
Ons project in Jukwa Mfuom is bijzonder omdat het project echt 'van de lokale bevolking is'. De lokale bevolking is direct betrokken bij het gehele project vanaf het idee voor het project tot en met de praktische bouw van het project. Hiernaast lost onze school twee praktische lokale problemen op. Het eerste probleem is dat de armste kinderen uit het dorp geen toegang tot onderwijs hebben en het tweede probleem is dat de kwaliteit van het onderwijs op de overheidsschool matig is. Dit project geeft de armste kinderen goed onderwijs en zorgt direct voor beter onderwijs op de overheidsschool.
 
Wat is het grote verschil dat je hebt gemaakt met dit project?
Onze basisschool is een uitbreiding van de grote kleuterschool die we reeds 2014-2015 in Mfuom hebben gebouwd. De armste kinderen uit het dorp kunnen nu echt kwalitatief goed onderwijs krijgen, al spelend kunnen ze leren en tegelijkertijd echt kind zijn. We helpen sommige  moeders om effectiever te landbouwproducten te verbouwen voor de zelfredzaamheid en helpen de overheidsschool direct door de onderwijzers te trainen en meer schoolmateriaal te leveren. In totaal helpen we 225 kinderen op onze basisschool en circa 1500 kinderen via de overheidsschool.
 
Hoe heb je mensen enthousiast gemaakt voor je project?
We hebben in Nederland voor dit project in mei al de Alp d'Huez met een groep gefietst. Verder heeft onze oprichter (woonachtig in Zuid-Afrika) gedurende een Ghanees dinner bij een prachtige locatie in Amsterdam veel informatie over dit project gegeven. Tevens zal er nog een 3D voorstelling van dit project gemaakt worden zodat de mensen in Nederland goed kunnen zien hoe het dorp en het project in Ghana er daadwerkelijk uitzien. Deze 3D voorstelling zal in 2017 getoond worden met daarin beelden van het project voor en na de uitbreiding.

Als ik de 10.000 euro win dan...
Met dit geldbedrag zouden we naast drie klaslokalen, toiletten en een keuken tevens een kleine aula/ studieruimte kunnen bouwen en een kleine boerderij starten waar voedsel voor de school verbouwd kan worden. Het voedsel dat overblijft wordt verkocht ten behoeve van de zelfredzaamheid van het project. Deze studieruimte/ aula is voor de kinderen uit ons project en de overheidsschool terwijl de landbouwproducten tevens direct een grote stap zijn in het proces naar zelfredzaamheid van de school en de gemeenschap.

WildeGanzen_Logo_2015_RGB
Volg ons op:
facebook-f-256
twitter-256-groter