Vijf finalisten Gouden Gans zijn bekend

geplaatst op vrijdag 13 januari 2017

logo-Gouden-Gans-CMYK_CONT

Hilversum, 13 januari 2017 – Welk project op het gebied van armoedebestrijding wint de verkiezing van de Gouden Gans? Het publiek en een vakjury hebben de vijf finalisten uitgekozen die de komende weken strijden om de hoofdprijs van 10.000 euro.

Op 12 januari heeft een jury onder leiding van de heer Pieter Broertjes, voorzitter van de vakjury en burgemeester van Hilversum, bekend gemaakt wie de 5 finalisten zijn. Dat zijn:

  • School voor straatmeiden Ghana - Stichting Adamfo uit Leeuwarden
  • Onderwijs op vuilnisbelt Filipijnen - Stichting Kalinga uit Utrecht
  • Dagverblijf gehandicapten Nepal - Stichting Madat uit Amersfoort
  • Kraamafdeling Malawi - Stichting Passion for People uit Boxmeer
  • Vrouwengeneeskunde Nepal - Stichting Vrouwen voor Vrouwen uit Tilburg

De finale: stem op je favoriete project!
De tweede ronde van de Gouden Gans verkiezing start vandaag. De komende weken kom je de Gouden Gans verkiezing tegen op tv, radio, stations en online. Wilde Ganzen roept iedereen op om via www.goudengans.nl een stem uit te brengen op een van de vijf finalisten. Op 16 februari weten we welk project de felbegeerde €10.000,- wint!

Over de verkiezing
Wilde Ganzen organiseert de verkiezing van de Gouden Gans. Wilde Ganzen is trots op de resultaten die ze samen met haar partners en vele anderen bereikt om armoede te bestrijden. Die waardering wil Wilde Ganzen graag delen. De winnaar van de verkiezing van de Gouden Gans wint €10.000 om te besteden aan de doelstelling van de stichting. Al deze projecten zijn tot stand gekomen door bevlogen Nederlanders die samen met lokale partners en Wilde Ganzen de situatie van mensen ter plekke verbeteren.

Wilde Ganzen gelooft dat kleinschalige, concrete projecten het verschil maken in de levens van mensen in armoede. Daarom steunt Wilde Ganzen duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking. Dát is onze manier van armoedebestrijding.

WildeGanzen_Logo_2015_RGB
Volg ons op:
facebook-f-256
twitter-256-groter