Community Development Mkuduru

Kids in Kenia - www.kidsinkenia.nl

Waarom gaan jullie de Gouden Gans winnen?
We werken uit van het concept van community development. Dit betekent dat de Mkuduru schoolgemeenschap zelf haar ontwikkelingsuitdagingen en prioriteiten beschrijft en hoe dit op te pakken. Samen met de gemeenschap pakken we de uitdagingen op door zowel te investeren in mensen als in stenen. Concreet wordt ondersteuning geboden bij de bouw van klaslokalen, sanitair en drinkwatervoorzieningen in het dorp. Tegelijk investeren we in mensen door ondersteuning bij trainingen en opleidingen, door studiebeurzen voor kinderen die door willen leren en via microkredieten voor moeders.
 
Wat is het grote verschil dat je hebt gemaakt met dit project?
In Vitsangalweni dorp hebben we de onderwijs en leefomstandigheden van 1000 kinderen verbeterd. Er zijn nu voldoende klaslokalen, schoon drinkwater en sanitair. Jaarlijke stromen 6 kinderen door naar het vervolgonderwijs. 40 moeders konden met micro-krediet een bedrijf starten. Deze integrale aanpak willen we uitbreiden naar het naastgelegen dorp Mkuduru.
 
Hoe heb je mensen enthousiast gemaakt voor je project?
In Nederland hebben we bedrijven en scholen enthousiast gemaakt. In 2015 fietsten meer dan 20 medewerkers van het DAN-marketingnetwerk van Amsterdam naar Parijs en haalden daarbij meer dan 10.000 euro op voor dit mooie project. In 2016 liepen 500 kinderen van het Gravendreef college een sponsorrun en haalden daarbij meer dan 5000 euro op.

Als ik de 10.000 euro win dan...
Met dit bedrag kunnen we dit mooie project uitbreiden naar het naastgelegen dorp Mkuduru.

WildeGanzen_Logo_2015_RGB
Volg ons op:
facebook-f-256
twitter-256-groter