The City, the Center and the Youth

Stichting Kaalo Nederland - www.kaalonederland.org

Waarom gaan jullie de Gouden Gans winnen?
Stel je bent een jongere, dan droom je over je leven, je toekomst. Dan heb je wensen voor jou en je familie. En stel dan dat je als jongere in Somalië woont. Dan weet je dat die dromen helemaal niet te realiseren zijn. Dat er nauwelijks perspectief is op werk, een goede toekomst. En dan zie je dat er vrienden kiezen voor de gevaarlijke reis naar Europa en anderen zich aansluiten bij een terroristische organisatie. Nou daarom, daarom is ons project zo van belang. Wij bieden jongeren een jongerencentrum en coaching zodat ze zich hoopvol richten op het realiseren van hun dromen in Somalie.
 
Wat is het grote verschil dat je hebt gemaakt met dit project?
Het grote verschil dat wij binnenkort gaan maken is dat alle jongeren in Garowe -de hoofdstad van de deelstaat Puntland- voor het eerst een eigen ruimte hebben en daarmee de gelegenheid om zich te oriënteren, informeren en hun talenten te ontwikkelen. Het centrum -wat bijna afgebouwd is- biedt: huiswerkbegeleiding, examentraining, computerles, leiderschapstraining, lessen inkomen genereren, mediatraining, coaching, theater, film, sport en meer bewustwording door het lezen van boeken en kranten en gebruik te maken van internet. Jongeren leren zelfbewust hun eigen keuzes te maken.
 
Hoe heb je mensen enthousiast gemaakt voor je project?
We hebben onder andere het volgende gedaan: 
In Somalië met vier jongeren een filmpje gemaakt en op you tube geplaatst.
Het verhaal 'Wij blijven hier' geschreven.
Contact gelegd met jongerencentra in Amsterdam.
Een behoefteonderzoek jongeren in Garowe gehouden .
Contact met een beton- en techniektijdschrift .
Boeken van de Amsterdamse bibliotheek gekregen.
Somaliërs, waaronder Nederlandse Somaliërs bereid gevonden de aangekochte grond te financieren.
Diverse Nederlandse fondsen succesvol aangeschreven.
Ons netwerk via onze website en korte nieuwsbrieven geïnformeerd.

Als ik de 10.000 euro win dan...
Met tienduizend euro kunnen de deuren van het jongerencentrum open, de jongeren staan te trappelen om naar binnen te gaan! Dan verven we samen kleurrijke muren, vullen de ruimte met tafels en stoelen en kasten, krijgen de gekregen boeken een plek, installeren we de tweedehands computers, selecteren en trainen we het personeel. En dan krijgen de jongeren hun kans op een toekomst in Somalië.

WildeGanzen_Logo_2015_RGB
Volg ons op:
facebook-f-256
twitter-256-groter