De vijf finalisten!

Dit zijn de vijf finalisten in de Gouden Gans verkiezing. 

 

Tineke van der Laarse

Tineke van der Laarse

Gepensioneerd verpleegkundige, 65, Tinte

Vrouwen voor vrouwen
Nepal

Verkeerd tillen is een van de oorzaken van een verzakking van baarmoeder of blaas. Eén op de vier vrouwen krijgt hier in haar leven mee te maken. Een verzakking voor vrouwen in Nepal is een gigantisch verborgen probleem. Nepalese vrouwen werken hard. Ga er maar aan staan, met een enorme verzakking en 30 kilo op de rug, kind voorop, de berg op en af sjouwen. Vanaf de 1e dag dat ik dit zag wilde ik helpen.”

 

Karlijn Laman

Karlijn Laman, 34, Den Haag Reisleider fietsvakanties

Reisleider fietsvakanties, 34, Den Haag

Adamfo Ghana
Ghana

“De meiden zijn de kwetsbaarste groep. Ze lopen risico om met HIV/Aids besmet te worden, belanden in de prostitutie en raken vaak op jonge leeftijd zwanger. Met het trainingscentrum bieden wij deze meisjes een alternatief: onderwijs, onderdak, voedsel, zorg, een beroepsopleiding tot kledingmaakster of kapster. Én educatie in levensvaardigheden. Wij bieden de middelen en zij maken er echt iets van.”

 

Janneke Heinen

Janneke Heine, 40, Utrecht Winkelcentrummanager

Winkelcentrummanager, 40, Utrecht

Stichting Kalinga
Filipijnen

Onderweg naar mijn stageplek in Manilla kwam ik steeds ’n groep straatkinderen tegen die op de enorme vuilnisbelt wonen. Ze houden zich staande door afval te verzamelen en te scheiden; de één blik, de ander plastic of karton. Kinderen moeten vaak al op heel jonge leeftijd meewerken zonder uitzicht op een andere, betere toekomst. Stukje bij beetje kwam ik meer over hen te weten. Toen ontstond de wens een steentje bij te dragen.”

 

Pauli Gerritsen

Pauli Gerritsen, 58, Amersfoort Penningmeester, vrijwilliger

Penningmeester, vrijwilliger, 58, Amersfoort

Madat
Nepal

“In Bhaktapur in Nepal werd een aantal meervoudig gehandicapte kinderen dagelijks opgevangen in een open binnenplaats onder een lekkend dak van een oud klooster.  Het was koud en tochtig. 3 a 4 mensen werkten daar dag in dag uit in die benarde omstandigheden. Daar heb ik zoveel respect voor. Toen ik dat zag, moest ik wel iets doen.”

 

Hans Baltussen

Hans Baltussen, 56, Boxmeer IC Verpleegkundige en docent verpleegkunde

IC Verpleegkundige/docent verpleegkunde, 56, Boxmeer

Passion for People
Malawi

“In 2008 bezocht ik een oude kliniek waar de hygiëne ver te zoeken is. Een verlosruimte waar net twee bedden kunnen staan met een kapot en een te klein gordijntje ertussen.De arts vroeg of ik wilde helpen, met mijn expertise. Toen zei ik als ik me over een jaar nog zo voel, dan ga ik je helpen. Dit moet geen bevlieging zijn. Als ik er voor ga, dan voor de volle 100%.”
 

     Deze verkiezing  is powered by Vote Company,
     Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

     Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details