School voor straatmeiden, Ghana

Straatmeiden naar school in Ghana

Stichting Adamfo Ghana  – Karlijn Laman
Catholic Archdiocese of Kumasi - Zuster Olivia Umoh

www.adamfoghana.com

Waarom gaan jullie de Gouden Gans winnen?
Ieder kind verdient een kans in het leven. Waar je ook ter wereld komt. In Ghana lukt dat niet altijd. Adamfo Ghana zet zich in voor onderwijs, beroepstraining en werkgelegenheid en biedt straatkinderen en kwetsbare jongeren kans op een betere toekomst. Karlijn Laman van Adamfo Ghana: “Zij grijpen deze kans met beide handen aan.”

Het trainingscentrum
Het trainingscentrum staat in Kumasi, een grote stad. Zo’n 20.000 kinderen en jongeren leven er op straat. Zij worden blootgesteld aan uitbuiting, mishandeling, honger, ziektes.

“De meiden zijn de kwetsbaarste groep. Ze lopen risico om met HIV/Aids besmet te worden, belanden in de prostitutie en raken vaak op jonge leeftijd zwanger. Met het trainingscentrum bieden wij deze meisjes een alternatief: onderwijs, onderdak, voedsel, zorg, een beroepsopleiding tot kledingmaakster of kapster. Én educatie in levensvaardigheden.”

Trots
Een voormalig leerling: “Twee jaar geleden leefde ik op straat. Nu ben ik kledingmaakster, ik heb een gecertificeerde baan! En ik help kinderen zoals ik geholpen ben. Ik vertel ze wat ik gedaan heb en daar leren zij van. Ik ben trots op mezelf.”

Karlijn vult aan: “Het enthousiasme en de verantwoordelijkheid waarmee meiden in het trainingscentrum aan hun toekomst werken zijn, naast hartverwarmend, de reden waarom het project zo succesvol is. Wij bieden de middelen en zij maken er echt iets van.”

Wilde Ganzen is…
…voor ons een betrouwbare partner. De mensen werken er met hart en hoofd, steunen ons project, luisteren, denken mee, geven advies en helpen ons te ontwikkelen. Onmisbaar dus!”

De prijs van € 10.000…
… zou een belangrijke impuls voor de uitbreiding van het trainingscentrum zijn. “We kunnen dan het aantal beroepsopleidingen uitbreiden en leerlingen kunnen kiezen voor het vak dat hen het meeste aanspreekt.”

Stem nu
WildeGanzen_Logo_2015_RGB
Volg ons op:
facebook-f-256
twitter-256-groter